Cake met kersen en walnoten

    Cake met kersen en walnoten

    2keer bewaard
    1uur15min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Mijn moeder maakte deze cake altijd voor mijn verjaardag vroeger. Boordevol kersen, stukjes chocola en walnoten.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 theelepel plantaardig bakvet
    • 200 gram bloem
    • 150 gram witte suiker
    • 80 ml plantaardige olie
    • 2 eieren
    • 2 theelepels vanille-extract
    • 1 theelepel baksoda
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • snufje zout
    • 1 blik kersen vlaaivulling
    • 170 gram chocolate chips (of een chocoladereep in stukjes gebroken)
    • 115 gram gehakte walnoten
    • 2 theelepels poedersuiker voor het bestuiven

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een tulbandvorm in met plantaardig vet en bestrooi de vorm vervolgens met bloem. Schud overtollige bloem uit de vorm.
    2. Meng in een kom de bloem, suiker, plantaardige olie, eieren, vanille-extract, baksoda, kaneel en zout. Voeg voorzichtig de kersentaartvulling, chocolade chips en walnoten toe en schraap het beslag in de tulbandvorm.
    3. Bak in de voorverwarmde oven totdat een cocktailprikker ingevoegd in het midden van de cake vochtige kruimels vertoont, ongeveer 1 uur. Laat 10 minuten afkoelen, keer de vorm om en verwijder de cake uit de vorm. Laat de cake afkoelen op een rooster en bestrooi licht met poedersuiker.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren