Zelfgemaakte kalkoenbouillon

    Zelfgemaakte kalkoenbouillon

    Voeg toe aan favorieten!
    6uur20min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke bouillon om soep van te maken, of gebruik het in recepten waarvoor je kip- of rundvleesbouillon nodig hebt.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 2 gerookte kalkoenpoten
    • 1 grote rode ui, doormidden gesneden
    • 1 grote zoete ui, doormidden gesneden
    • 1 grote wortel, in drie stukken gesneden
    • 1 grote rode paprika, zonder zaadjes (eventueel)
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 6,5 liter koud water
    • 5 tenen knoflook, licht geplet
    • 10 hele zwarte peperkorrels
    • snufje zout naar smaak
    • 240 ml water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 6uur  ›  Klaar in:6uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
    2. Bestreik de kalkoenpoten, rode ui, zoete ui, wortel en paprika met olijfolie en doe alles in een braadslee.
    3. Rooster in de voorverwarmde oven tot de kalkoen en groenten bruin zijn, ongeveer 15 minuten.
    4. Doe 6,5 liter water in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de geroosterde kalkoen en groenten, de knoflook en zwarte peperkorrels toe aan het water en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat sudderen.
    5. Zet de braadslee op een gaspit (of twee gaspitten als dat past) en verwarm tot het bakvet begint te sissen. Giet 240 ml water erbij en schraap alle stukjes uit de braadslee los. Giet de stukjes met het water bij de bouillon.
    6. Laat sudderen gedurende 6 uur, schep regelmatig het schuim dat bovenop de bouillon ontstaat eraf en gooi het schuim weg. Giet de bouillon door een zeef en gooi de kalkoen en groenten weg (ze hebben hun smaak en geur afgegeven). Bewaar de bouillon in luchtdichte bakjes in de koelkast. De bouillon kan ook worden ingevroren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren