Geroosterde makreel

    (17)
    15 minuten

    Een supereenvoudig en lekker recept om makreel te grillen in de oven. Nog lekkerder met versgevangen vis!


    18 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 6 (van 85 gram) makreelfilets
    • 60 ml olijfolie
    • snufje paprikapoeder
    • snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 12 plakjes citroen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

    1. Verwarm de gril van de oven voor en plaats een ovenrooster ongeveer 15 cm van de warmtebron. Vet een ovenschaal in.
    2. Wrijf beide zijden van elke makreelfilet in met olijfolie en leg ze met de huid naar beneden in de ingevette ovenschaal. Breng de filets op smaak met paprikapoeder, zout en peper. Bedek elke filet met twee plakjes citroen.
    3. Bak de filets onder de gril tot de vis begint te schilferen, 5 tot 7 minuten. Serveer meteen.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (17)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    almark
    van
    1

    Dat was echt heel lekker, ik ben zo dol op recepten die je zo even maakt EN zo goed smaken!  -  25 mei 2013

    Beoordelingen van onze andere internationale sites

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 4 collecties