Bananenijs

    Bananenijs

    9keer bewaard
    45min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Dit ijs wordt gemaak van bananen die geroosterd zijn in de oven. De bourbon geeft er een heerlijk smaakje aan!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 180 gram zeer rijpe bananen
    • 1/2 theelepel boter, gesmolten
    • 1 ei
    • 250 gram witte suiker
    • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
    • 1 eetlepel bourbon whiskey
    • 480 ml slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Pel de bananen, snijd ze in twee of drie stukken en vries ze in tot ze stevig zijn.
    2. Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg de stukken bevroren banaan in een ovenschaal en besprenkel met gesmolten boter.
    3. Rooster de bananen in de voorverwarmde oven tot ze bruin zijn, ongeveer 20 minuten. Pureer de bananen in een kom en zet in de koelkast.
    4. Klop in een kom het ei, witte suiker, basterdsuiker en de bourbon tot een gladde massa. Giet de room in een zware pan op het middellaag vuur en breng aan de kook. Klop ongeveer 240 ml van de hete room door het eimengsel, 1 eetlepel per keer, laat elke eetlepel oplossen in het mengsel voor je de volgende toevoegt; giet het mengsel terug in de pan met de resterende room. Klop op middellaag vuur het roommengsel tot de saus dik is en bijna kookt, voeg de geprakte bananen toe. Doe het mengsel in een kom en zet minstens 4 uur of een nacht in de koelkast.
    5. Giet het mengsel in een ijsmachine en vries volgens de instructies van de gebruiksaanwijzing; doe het softijs vervolgens in een afsluitbaar bakje en bevries tot het stevig is, ten minste 1 uur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren