Gesmoorde fazant

    Gesmoorde fazant

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur50min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Ik gebruik alleen de borst van de fazant, maar je kunt dit recept ook gebruiken voor andere stukken van de fazant. De jus die je er van krijgt is heerlijk en smaakt lekker bij aardappelpuree.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 6 fazantenborsten
    • zout en peper naar smaak
    • 50 gram bloem
    • 115 gram boter
    • 240 ml slagroom
    • 240 ml melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 1uur45min  ›  Klaar in:1uur50min 

    1. Verwarm de oven voor op 165 graden C.
    2. Kruid de fazantenborsten aan alle kanten met zout en peper. Strooi de bloem op een bord en haal de fazantenborsten door de bloem tot alles bedekt is. Schud de overtollige bloem van de fazant en zet apart. Smelt de boter in een ovenvaste braadpan of diepe koekenpan op matig vuur. Bak de fazantenborsten in de hete boter tot ze goudbruin zijn aan beide kanten, ongeveer 5 minuten per kant. Giet de slagroom en melk erbij en breng aan de kook, doe een deksel op de braadpan.
    3. Bak in de voorverwarmde oven totdat de fazantenborsten zacht zijn en niet meer roze van binnen, ongeveer 1 1/2 uur. Een vleesthermometer ingestoken in het midden van het vlees moet minstens 74 graden C aangeven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren