Gestoofde prei en mosterdkool

    Gestoofde prei en mosterdkool

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    17 personen hebben dit gemaakt

    Kai choi - Chinese mosterdkool - is te koop bij de meeste toko's. Maar je kunt dit recept ook maken met gewone Chinese kool, snijbieten of boerenkool.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 preien
    • 2 eetlepels ongezouten boter
    • 300 gram Kai choi (Chinese mosterdkool), gewassen, gedroogd en gehakt
    • 2 eetlepels kippenbouillon, of zoveel als nodig
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Snijd de bovenkant van de prei zo dat je ongeveer 5 cm van de groene bladeren overhoudt en snijd de prei vervolgens in de lengte doormidden. Maak de bladeren los en spoel eventueel vuil en zand uit de bladeren, snij de prei vervolgens in stukken van 1 cm.
    2. Smelt de boter in een koekenpan op matig vuur, en bak en roer de prei totdat de stukken zachter worden, ongeveer 5 minuten. Voeg de mosterdkool toe en giet voldoende kippenbouillon erbij tot de bodem van de pan bedekt is en voorkomen wordt dat de prei bruin wordt. Kook de prei en mosterdkool tot de kool helder groen is en zacht wordt, nog eens 2 tot 3 minuten. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met Parmezaanse kaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren