Gevulde krabcakejes op een bedje van groene salade

    Gevulde krabcakejes op een bedje van groene salade

    1keer bewaard
    1uur


    3 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijk krabcakjes die je even frituurt en serveert op een bedje van groene salade en een gember-citrus vinaigrette.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • Gevulde krabcakejes
    • 3 eetlepels boter
    • 150 gram fijngesnipperde ui
    • 80 gram fijngesneden selderij
    • 40 gram fijngehakte rode paprika
    • 1 eetlepel mosterd
    • 1/2 theelepel cayennepeper
    • 80 gram mayonaise
    • 60 gram paneermeel
    • 1 eetlepel geraspte citroenschil
    • 6 gram gehakte verse peterselie
    • 1 ei, losgeklopt
    • 450 gram gekookt krabvlees
    • zout en peper naar smaak
    • 120 gram paneermeel
    • Gember-citrus vinaigrette
    • 180 ml plantaardige olie
    • 1 citroen, geschild
    • 60 ml citroensap
    • 2 eetlepels fijngesneden verse gemberwortel
    • 1 (jalapeno) peper, zonder zaadjes en fijngehakt
    • 1 theelepel witte suiker, of naar smaak
    • zout naar smaak
    • 480 ml plantaardige olie om te frituren
    • 1.2 kilo gemengde salade
    • 2 avocado's - geschild, ontpit en in plakjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak tot deze zacht en glazig is, ongeveer 5 minuten. Voeg de bleekselderij en paprika toe; laat verder bakken tot de groenten gaar zijn, ongeveer 5 minuten. Voeg de mosterd en cayennepeper toe en bak nog eens 2 minuten. Schraap het mengsel in een kom en laat afkoelen in de koelkast.
    2. Roer de mayonaise door het afgekoelde groentemengsel samen met 60 gram paneermeel, 1 eetlepel citroenrasp, peterselie en het losgeklopte ei. Roer tot alles gemengd is en voeg dan voorzichtig het krabvlees toe. Breng op smaak met zout en peper. Doe 120 gram paneermeel in een ondiepe kom. Vorm het krabmengsel tot 8 cakejes van 1 cm dik. Haal de krabcakejes een voor een door het paneermeel tot alle kanten bedekt zijn. Schud overtollige paneerkruimels eraf en leg de krabcakejes op een bord. Dek af met plastic folie en zet minimaal een uur of maximaal een nacht in de koelkast.
    3. Bereid de vinaigrette door 180 ml plantaardige olie te mengen met de schil van 1 citroen, citroensap, gember, peper, suiker en zout. Bewaaren in de koelkast tot klaar voor gebruik.
    4. Verhit de frituurolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Terwijl de olie aan het opwarmen is meng je de gemengde salade met de vinaigrette in een kom en verdeel het over 8 borden. Schik de plakjes avocado over de salade en zet opzij.
    5. Zodra de olie glinstert van de hitte frituur je de krabcakejes tot ze goudbruin zijn aan beide kanten, 2 tot 3 minuten per kant. Laat kort uitlekken op een met keukenpapier beklede plaat om de cakejes van overtollig vet te ontdoen. Leg een krabcakeje bovenop iedere salade en serveer direct.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren