Zoete pompoen

    Zoete pompoen

    Voeg toe aan favorieten!
    45min


    62 personen hebben dit gemaakt

    Een spaghettipompoen is geel van buiten en heeft lichtgeel vruchtvlees dat in draden uiteenvalt als het gekookt is, vandaar dus de naam spaghettipompen. Aks je geen spaghettipompoen kunt vinden kun je ook een kleine gewone pompoen gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 spaghettipompoen, in de lengte gehalveerd en zaadjes verwijderd
    • 2 eetlepels zachte boter
    • 2 eetlepels koude boter
    • 50 gram lichtbruine basterdsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Bekleed een grote ovenschaal met aluminiumfolie.
    2. Verspreid de zachte boter royaal over het vruchtvlees van de pompoen en leg de twee helften in de ovenschaal met de gesneden zijkanten naar beneden.
    3. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten. Draai de pompoen om en doe ongeveer de helft van de boter en ongeveer de helft van de basterdsuiker in beide holtes van de pompoenhelften. Zet terug in de oven tot de buitenste schil zacht is, ongeveer 10 minuten. Schep het vruchtvlees van de pompoen in een kom om te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren