Oma's walnotenkoekjes

    Oma's walnotenkoekjes

    4keer bewaard
    30min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke koekjes met walnoten en een vleugje kaneel. Je bewaart het deeg in de koelkast tot je klaar bent om de koekjes te bakken in de oven.

    Ingrediënten
    Porties: 36 

    • 500 gram bloem
    • 1 theelepel baksoda
    • 1 eetlepel kaneelpoeder
    • 450 gram margarine
    • 200 gram witte suiker
    • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
    • 3 eieren
    • 115 gram gehakte walnoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Klop in een kom de bloem, baksoda en kaneel tot een geheel; zet apart. Klop de margarine, witte suiker en basterdsuiker met een elektrische mixer in een grote kom tot een gladde massa. Voeg de eieren een voor een toe, meng elk ei goed door het mengsel voor je een nieuw ei toevoegt. Meng het bloemmengsel erdoor en voeg ten slotte de gehakte noten toe.
    2. Schraap het deeg op een vel bakpapier en vorm tot een rol. Rol het deeg strak in het bakpapier en zet in de koelkast tot het stevig is, ongeveer 4 uur.
    3. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Vet meerdere bakplaten in.
    4. Haal het deeg uit de koelkast en snij het in plakjes van een halve centimeter dik. Leg de koekjes 2.5 cm uit elkaar op de bakplaten. Bak in de voorverwarmde oven tot de randen goudbruin zijn, 8 tot 10 minuten. Laat gedurende 1 minuut afkoelen op de bakplaten voordat je de koekjes verder laat afkoelen op een rooster.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren