Griekse kip- en groentespiesjes

    Griekse kip- en groentespiesjes

    7keer bewaard
    30min


    36 personen hebben dit gemaakt

    Lekkere spiesjes van de barbecue met stukjes gemarineerde kip en lekker veel groenten.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 60 ml olijfolie
    • 60 ml citroensap
    • 60 ml witte azijn
    • 2 tenen knoflook, fijngehakt
    • 1 theelepel gemalen komijn
    • 1 theelepel gedroogde oregano
    • 1/2 theelepel gedroogde tijm
    • snufje zout
    • snufje gemalen zwarte peper
    • 900 gram kipfilet, in blokjes gesneden
    • 6 bamboespiesen
    • 2 grote groene of rode paprika's, in stukken gesneden
    • 1 grote ui, in vieren en in stukken gesneden
    • 12 cherrytomaten
    • 12 verse champignons

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Klop de olijfolie, citroensap, azijn, knoflook, komijn, oregano, tijm, zout en peper samen in een grote glazen of keramische schaal. Voeg de kip toe en en roer goed om met de marinade. Dek de kom af met folie en laat minstens 2 uur in de koelkast marineren.
    2. Laat de bamboespiesen ongeveer 30 minuten weken in water.
    3. Verwarm een barbecue of buitengrill tot middelhoge temperatuur en vet het rooster in met een beetje olie.
    4. Haal de kip uit de marinade en schud de overtollige vloeistof eraf. Gooi de rest van de marinade weg. Rijg afwisselend stukjes van de gemarineerde kip met stukjes paprika, ui, cherrytomaatjes en champignons op de spiesen.
    5. Bak de spiesjes op de voorverwarmde barbecue, draai ze vaak om tot ze mooi bruin zijn aan alle kanten en de kip niet meer roze is van binnen, ongeveer 10 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren