Hot dog-hamburger

    Hot dog-hamburger

    2keer bewaard
    21min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Hamburgers van de barbecue op een hotdog broodje, lekker met augurken en chilisaus.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 450 gram rundergehakt
    • 1 theelepel worcestersaus (of ketjap)
    • 1 teen knoflook, fijngehakt
    • 1 eetlepel fijngesneden ui
    • zout en peper naar smaak
    • 200 ml chilisaus
    • 6 hotdog broodjes
    • 6 plakjes kaas
    • 3 augurken, in de lengte in reepjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 6min  ›  Klaar in:21min 

    1. Verwarm een barbecue of buitengrill tot hoge temperatuur en vet het rooster in met een beetje olie.
    2. Meng het gehakt, worcestersaus, knoflook, ui, zout en peper. Vorm 6 dunne hamburgers. Bak de hamburgers op de voorverwarmde barbecue tot ze gewenste gaarheid hebben, ongeveer 3 minuten per kant voor well done. Een vleesthermometer ingestoken in het midden van het vlees moet 70 graden aangeven. Leg de plakjes kaas op de hamburgers tijdens de laatste minuten van het grillen.
    3. Verwarm de chilisaus in een pannetje. Snijd de hamburgers doormidden en leg de twee helften in een hotdog broodje, naast elkaar. Doe de augurken in de broodjes en bedek met de chilisaus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren