Appel dumplings uit de oven

    Appel dumplings uit de oven

    10keer bewaard
    1uur


    67 personen hebben dit gemaakt

    Deze 'appelflappen' zijn heerlijk en makkelijk om te maken. Lekker met een beetje ijs en slagroom.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 170 gram boter
    • 200 gram suiker
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 1 flesje of blikje (350 ml) frisdrank met citrussmaak
    • 4 kleine Granny Smith appels, geschild, zonder klokhuis en in vieren gesneden
    • 450 gram (2 blikjes) gekoeld croissantdeeg

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een rechthoekige bakvorm in.
    2. Verhit de boter, suiker, kaneel en vanille in een pan op middelhoog vuur tot de suiker is opgelost, ongeveer 5 minuten. Haal van het vuur en zet opzij. Verdeel het croissantdeeg in 16 driehoeken. Rol een stukje appel in het deeg en verdeel de appelflappen over de ingevette bakvorm. Giet eerst het botermengsel en vervolgens de frisdrank over de appelflappen.
    3. Bak in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn, 40 tot 45 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren