Scampi garnalen van de barbecue

    Scampi garnalen van de barbecue

    28keer bewaard
    40min


    778 personen hebben dit gemaakt

    Gebarbecuede grote garnalen die vluchtig in een marinade van citroen, knoflook en peterselie zijn gedrenkt. De scampi's kunnen als bijgerecht of hoofdgerecht gegeten worden. Het recept is ook geschikt voor Sint Jakobsschelpen. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 4 eetlepels olijfolie
    • 4 eetlepels citroensap
    • 3 eetlepels verse peterselie, fijngesneden
    • 1 eetlepel knoflook, fijngesneden
    • versgemalen zwarte peper naar smaak
    • gedroogde chilivlokken, naar smaak (eventueel)
    • 700 gr verse grote garnalen, gepeld en schoongemaakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 35min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:40min 

    1. In een grote glazen schaal olijfolie, citroensap, peterselie, knoflook en zwarte peper mengen. Eventueel chilivlokken toevoegen. Garnalen toevoegen en omscheppen om een laagje marinade te geven. 30 minuten in de koelkast laten intrekken.
    2. De barbecue goed heet laten worden. De garnalen in lengterichting aan vleespennen rijgen.
    3. Een rooster licht met olie invetten. De garnalen 2-3 minuten per kant roosteren tot ze ondoorzichtig zijn.

    Video

    Scampi's van de barbecue
    Scampi's van de barbecue

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren