Herfstige linzensoep

    Herfstige linzensoep

    2keer bewaard
    2uur10min


    16 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke en vullende soep die prima als maaltijd kan worden gegeten met wat stokbrood en een simpele salade.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
    • 1 1/2 ui, gesnipperd
    • 2 tenen knoflook, geperst
    • halve fles (375 ml) droge witte wijn
    • 225 gram gedroogde bruine linzen
    • 950 ml kippenbouillon
    • 2 theelepels Italiaanse kruiden
    • 1 theelepel gedroogde peterselie
    • 1 theelepel knoflookpoeder
    • 1 eetlepel gedroogde fijngesneden ui
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur10min 

    1. Verhit de olijfolie in een grote pan of een braadslee op matig vuur. Bak de uien en knoflook tot de uien zacht en glazig zijn en bruin beginnen te worden, ongeveer 10 minuten. Giet de witte wijn erbij en breng aan de kook op hoog vuur. Zet het vuur lager en laat 10 minuten sudderen.
    2. Voeg de linzen, kippenbouillon, Italiaanse kruiden, peterselie, knoflookpoeder en gedroogde ui toe. Breng aan de kook op een hoog vuur, zet het vuur lager, doe een deksel op de pan en laat sudderen tot de linzen zacht zijn, ongeveer 1 1/2 uur. Breng op smaak met zout en peper voor het opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren