Zelfgemaakte ravioli met gehakt en ricotta

    Zelfgemaakte ravioli met gehakt en ricotta

    4keer bewaard
    40min


    23 personen hebben dit gemaakt

    Zelf ravioli maken is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Ik gebruik kant en klare wonton deegvellen, en ik kook ze gedurende ongeveer 3 minuten in water of bak ze in de oven gedurende 15 minuten op 180 graden.

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 225 gram rundergehakt
    • 1/4 ui, gesnipperd
    • 3 tenen knoflook, fijngehakt
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 425 gram ricotta
    • 20 gram verse geraspte Parmezaanse kaas
    • 3 eetlepels fijngehakte verse peterselie
    • 1 ei
    • 30 wonton deegvellen (verkrijgbaar bij de toko)
    • 1 eidooier, geslagen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:40min 

    1. Doe het gehakt, ui en knoflook in een koekenpan op middelhoog vuur en bestrooi met zout en peper. Bak het vlees bruin en rul, ongeveer 10 minuten. Giet het overtollige vet af.
    2. Doe de ricotta, Parmezaanse kaas, peterselie, ei en het gehaktmengsel in een kom en meng alles goed. Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestrooi lichtjes met bloem.
    3. Om de ravioli te maken leg je 15 wontonvellen op een met bloem bestoven werkvlak. Schep ongeveer 1 eetlepel van de vulling in het midden van elk wontonvel. Dip je wijsvinger in het losgeklopte eidooier en smeer een dun laagje eigeel rondom de rand van het wontonvel. Leg een ongevuld vel bovenop de vulling en druk de twee vellen lichtjes samen. Houd de ravioli voorzichtig in je hand en knijp de randen dicht, knijp alle lucht eruit. Maak de randen dicht met een vork. Leg de gevulde ravioli op het bakpapier. Gebruik ze meteen of vries ze in voor later.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren