Zoete aardappel met honing en rozemarijn

    Zoete aardappel met honing en rozemarijn

    18keer bewaard
    1uur15min


    92 personen hebben dit gemaakt

    Deze in de oven gebakken zoete aardappelblokjes zijn heerlijk zacht van binnen en krokant van buiten.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 60 ml honing
    • 2 eetlepels gehakte verse rozemarijn, of naar smaak
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel gemalen zwarte peper
    • 3 grote zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met folie of bakpapier.
    2. Meng de olijfolie, honing, rozemarijn, zout en peper in een grote kom en voeg de blokjes zoete aardappel toe, roer door het mengsel zodat alle blokjes bedekt zijn. Haal de blokjes zoete aardappel met een schuimspaan uit de kom en leg ze in een enkele laag op de bakplaat.
    3. Bak in de voorverwarmde oven tot de blokjes gaar zijn, ongeveer 45 minuten. Zet de oven vervolgens op 230 graden en bak tot de blokjes bruin zijn, nog eens 15 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren