Hotdogs gevuld met aardappelpuree

    Hotdogs gevuld met aardappelpuree

    1keer bewaard
    45min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Dit klinkt misschien een beetje raar, hotdogs gevuld met aardappelpuree, maar mijn kinderen zijn er dol op! Je kunt ook andere worstjes gebruiken voor dit gerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 6 kruimige aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
    • 120 ml warme melk
    • 60 gram boter
    • 3/4 theelepel zout
    • 1 snufje gemalen zwarte peper
    • 450 gram hotdogs
    • 8 plakjes kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Doe de aardappelen in een grote pan met gezouten water. Breng aan de kook op hoog vuur, doe een deksel op de pan, zet het vuur lager en kook tot ze gaar zijn, ongeveer 20 minuten. Giet de aardappelen af en laat ze een minuut of twee droogstomen. Doe de aardappelen terug in de pan en pureer ze met de melk, boter, zout en peper.
    2. Terwijl de aardappelen koken doe je de hotdogs in een pan en bedek ze met water. Breng aan de kook op hoog vuur, houd ze warm op laag vuur totdat de aardappelen gestampt zijn.
    3. Verwarm de gril van de oven voor en plaats een ovenrooster ongeveer 15 cm van de warmtebron.
    4. Snijd de hotdogs doormidden maar laat de twee helften aan elkaar vast zitten (net zoals een hotdogbroodje). Vul de hotdogs met aardappelpuree en leg ze in een ovenschaal. Leg een plakje kaas bovenop iedere hotdog.
    5. Gril de hotdogs in de voorverwarmde oven tot de kaas borrelt en gesmolten is, ongeveer 1 minuut.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren