Hartige taart met worst, kip en garnalen

    Hartige taart met worst, kip en garnalen

    3keer bewaard
    1uur45min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Deze hartige taart is gevuld met 'jambalaya', een Creools rijstgerecht met garnalen, worst, kip en groente.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 90 gram ongekookte witte rijst
    • 180 ml water
    • 2 Italiaanse worstjes
    • 30 gram boter
    • 2 eetlepels bloem
    • 480 ml volle melk
    • 3 eetlepels cajunkruiden, of naar smaak
    • 140 gram gekookt kippenvlees, geraspt
    • 80 gram fijngesnipperde ui
    • 75 gram gehakte rode paprika
    • 2 tenen knoflook, fijngehakt, of meer naar smaak
    • 65 gram rauwe garnalen - gepeld, schoongemaakt en staarten verwijderd
    • 10 plakjes bevroren bladerdeeg, ontdooid, of zoveel als nodig
    • 1 losgeklopt ei

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. Breng de rijst en het water aan de kook in een pan op hoog vuur. Zet het vuur laag, dek af en laat sudderen tot de rijst gaar is en de vloeistof is geabsorbeerd, ongeveer 15 minuten. Laat de rijst afgedekt staan, ongeveer 5 minuten. Haal vervolgens het deksel van de pan en laat afkoelen.
    2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een taartvorm in.
    3. Doe de worstjes in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak tot ze bruin zijn aan beide kanten, 3 tot 4 minuten per kant. Haal van het vuur en snijd de worstjes in plakjes, zet opzij. Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur en voeg de bloem toe. Bak de bloem totdat het er schuimig uitziet, ongeveer 1 minuut, voeg vervolgens de melk toe. Zet het vuur middellaag en laat de saus sudderen terwijl je verder gaat met de overige stappen; roer vaak met een garde. Voeg de cajunkruiden naar smaak toe. Als de saus is ingedikt en blijft plakken aan de achterkant van een lepel haal je het van het vuur.
    4. Doe in de kom de kip met de gekookte rijst, gebakken worst, ui, rode paprika, knoflook en garnalen en meng alles goed. Giet ongeveer 3/4 van de witte saus bij het mengsel.
    5. Bedek de taartvorm met plakjes bladerdeeg. Vul de bodem met het rijstmengsel en giet de resterende 1/4 van de witte saus erbij. Bedek met de resterende plakjes bladerdeeg, knijp de randen goed dicht. Bestrijk de bovenkant van de taart met losgeklopt ei.
    6. Bak in de voorverwarmde oven tot de korst goudbruin is, 20 tot 30 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren