Red velvet taart

    Red velvet taart

    11keer bewaard
    1uur5min


    17 personen hebben dit gemaakt

    Deze Amerikaanse red velvet cake bestaat uit twee lagen cake en de glazuurlaag wordt bestrooid met kokos en nootjes. Echt verrukkelijk!

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 100 gram boter
    • 300 gram suiker
    • 2 eieren
    • 55 gram rode kleurstof
    • 2 eetlepels ongezoete cacaopoeder
    • 1 theelepel zout
    • 280 gram bloem
    • 240 ml karnemelk
    • 1 theelepel baksoda
    • 1 eetlepel blanke azijn
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 3 eetlepels bloem
    • 240 ml melk
    • 200 gram boter
    • 200 gram suiker
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 35 gram gemalen kokos, of naar wens (eventueel)
    • 1 eetlepel gehakte noten (eventueel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet en bebloem twee grote of drie kleine ronde cakevormen in.
    2. Meng in een grote kom 100 gram boter met 300 gram suiker en voeg vervolgens de eieren toe, een voor een, roer tot alles goed gemengd is. Meng in een kleine kom de rode kleurstof met de cacaopoeder tot een gladde pasta en voeg het mengsel toe aan het plantaardig bakvet.
    3. Strooi het zout erbij en voeg de bloem toe in een aantal toevoegingen, afgewisseld met karnemelk. Voeg tijdens het mixen de baksoda toe en vervolgens de azijn en vanille-extract. Roer tot een glad beslag. Schenk het beslag in cakevormen.
    4. Bak in de voorverwarmde oven totdat de cakes stevig zijn van binnen en een cocktailprikker ingevoegd in het midden van een cake er schoon uitkomt, ongeveer 30 minuten. Laat de cakes afkoelen.
    5. Klop in een pan op middellaag vuur 3 eetlepels bloem met de melk tot een glad geheel. Breng aan de kook, blijf kloppen en kook tot het dik wordt, ongeveer 30 seconden. Haal van het vuur en laat volledig afkoelen. Meng in een kom 200 gram boter met 200 gram suiker en 1 theelepel vanille-extract totdat alles goed gemengd is, en klop langzaam het gekoelde melkmengsel erdoor met een elektrische mixer, ongeveer een eetlepel per keer. Klop totdat het glazuur luchtig is, 1 tot 2 minuten. Bedek de afgekoelde cakelagen met het glazuur en bestrooi de cake met kokos en gehakte noten om te serveren.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren