Verse tomatensoep
1 / 1 Foto van:  SHORECOOK
Blader

Verse tomatensoep

Als verse tomaten in het seizoen zijn is dit een perfect recept om tomatensoep te maken, helemaal niet moeilijk!

SHORECOOK

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 1.3 kilo tomaten, geschild, ontpit en in blokjes gesneden
  • 140 gram fijngesneden wortelen
  • 130 gram fijngesnipperde ui
  • 420 ml kippenbouillon
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 theelepels zeezout
  • 45 gram boter
  • 3 eetlepels bloem
  • 240 ml halfvolle melk
  • 2 theelepels gedroogde basilicum
  • 1/2 theelepel selderijzout
  • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder

Bereidingswijze

Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:2uur 

  1. Breng de tomaten, wortelen en ui aan de kook in een soeppan op middelhoog vuur, zet het vuur vervolgens lager. Laat sudderen gedurende 30 minuten. Roer vervolgens de kippenbouillon, suiker en zout erdoor.
  2. Smelt de boter op middellaag vuur in een kleine steelpan. Klop de bloem er al roerend door tot het mengsel dikker is. Klop langzaam de melk erdoor tot een gladde massa. Laat koken en blijf constant kloppen tot de saus dik is, ongeveer 5 minuten en voeg dan het melkmengsel toe aan de soeppan. Breng op smaak met basilicum, selderijzout, peper en knoflookpoeder. Laat de soep gedurende 1 uur sudderen en indikken.

Van de kok

Je kunt ook een staafmixer gebruiken om de soep wat gladder te maken.

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties