Gehaktbrood met drie soorten vlees en rozijnen

    Gehaktbrood met drie soorten vlees en rozijnen

    2keer bewaard
    1uur55min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke variant op gehaktbrood met drie soorten gehakt, groenten en rozijnen.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 450 gram lamsgehakt
    • 450 gram kipgehakt
    • 225 gram half-om-half gehakt
    • 1 ei
    • 120 gram havermout
    • 160 gram fijngesnipperde ui
    • 75 gram fijngehakte groene paprika
    • 40 gram rozijnen
    • 30 gram gehakte wortelen
    • 60 ml ketchup
    • 3 eetlepels chilisaus, of naar smaak
    • 3 tenen knoflook, fijngehakt
    • 1 eetlepel kerriepoeder
    • 1 eetlepel gedroogde oregano, of naar smaak
    • 1 eetlepel gedroogde rozemarijn, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur55min 

    1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Vet twee cakevormen in.
    2. Doe de drie vleessoorten in een grote kom en meng goed, voeg vervolgens het ei, havermout, ui, paprika, rozijnen, wortelen, ketchup, chilisaus, knoflook, kerriepoeder, oregano en rozemarijn toe. Verdeel het mengsel in twee delen; vorm elke helft tot een brood en verdeel elk deel over de twee cakevormen.
    3. Bak gedurende 1 uur in de voorverwarmde oven, verlaag de temperatuur tot 150 graden en bak nog eens 30 minuten. Kantel de vormen zodat het bakvet naar een kant stroomt en giet het vet af. Laat de gehaktbroden 10 minuten afkoelen voor je ze uit de cakevormen haalt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren