Sapppige gemarineerde ribeye

    Sapppige gemarineerde ribeye

    2keer bewaard
    20min


    79 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke malse en sappige ribeye steaks. De ingrediënten om de marinade mee te maken kunnen vervangen worden door ingrediënten die makkelijker te verkrijgen zijn.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 ribeye steaks
    • 60 ml plantaardige olie
    • 60 ml root beer (Amerikaans frisdrank) (te vervangen door ginger ale of cola)
    • 3 eetlepels worcestersaus (of ketjap)
    • 3 eetlepels teriyakisaus (of sojasaus)
    • 1 theelepel knoflookzout
    • 1/2 theelepel uienzout
    • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
    • 1/2 theelepel gedroogde basilicum
    • 1/2 theelepel gemalen tijm
    • 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Roer de olie met het root beer, worcestersaus, teriyakisaus, knoflookzout, uienzout, peper, basilicum, tijm en rozemarijn in een kom.
    2. Prik de steaks in op verschillende plaatsen aan beide zijden en leg ze in een enkele laag in een ondiepe schaal. Giet de marinade over de steaks, draai het vlees om zodat beide kanten bedekt zijn met de marinade. Laat 3 tot 4 uur marineren in de koelkast, draai de steaks halverwege nog eens om.
    3. Verwarm een barbecue of buitengrill tot middelhoge temperatuur en vet het rooster in met een beetje olie.
    4. Haal de steaks uit de marinade en schud de overtollige vloeistof eraf; gooi de rest van de marinade weg.
    5. Gril de steaks tot ze stevig beginnen te worden en warm en lichtroze zijn van binnen. Een vleesthermometer ingestoken in het midden van het vlees moet 60 graden aangeven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren