Hartige taart met kalkoen

    Hartige taart met kalkoen

    2keer bewaard
    1uur25min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een makkelijk recept voor een hartige taart met kalkoenvlees, ook wel "Turkey Pot Pie" genoemd.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 keer deeg voor een hartige taart
    • 2 theelepels olijfolie
    • 1 ui, gesnipperd
    • 1 theelepel gedroogde tijm
    • 1 theelepel gedroogde oregano
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 325 gram bevroren gemengde groenten, ontdooid en uitgelekt
    • 240 ml slagroom
    • 240 ml melk
    • 2 eetlepels maïzena
    • 280 gram gekookte kalkoen, in blokjes gesneden - of meer naar smaak
    • 15 gram zachte boter (eventueel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur5min  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een taartvorm met een taartbodem. Hou de andere taartbodem apart.
    2. Verhit de olijfolie in een koekenpan op matig vuur en bak de ui glazig, ongeveer 5 minuten. Voeg de tijm, oregano, zout en peper toe en vervolgens de gemengde groenten, meng alles goed. Doe het groentemengsel in de taartvorm.
    3. Klop in een pan op matig vuur de room, melk en maïzena tot een gladde massa en laat sudderen. Zet het vuur lager en laat het roommengsel sudderen tot het dik wordt, ongeveer 1 minuut, giet de saus vervolgens over de groenten in de taartvorm. Verdeel het kalkoenvlees over de saus en groenten en bedek de taart met de bewaarde taartbodem. Kneed de twee bodems aan elkaar met een vork en prik een aantal gaatjes in de bovenkant van de taart. Verspreid wat boter over de bovenkant. Bedek de taart met aluminiumfolie.
    4. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten, verlaag vervolgens de temperatuur tot 175 graden en bak nog eens 50 minuten. Haal ongeveer 20 minuten voor het einde van de baktijd de folie van de taart zodat de korst bruin kan worden. Laat ongeveer 10 minuten staan alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren