Vegetarische ovenschotel met mozzarella

    1 uur 20 minuten

    Deze vegetarische ovenschotel is erg lekker om te eten met wat pasta.


    16 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 pot (800 gram) tomatensaus
    • 1 blikje (170 gram) tomatenpuree
    • 1 pot (225 gram) gesneden champignons, uitgelekt
    • 340 gram geraspte mozzarella
    • 3/4 theelepel gemalen rode pepervlokken
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 3 groene paprika's, in dunne plakjes gesneden
    • 3 rode paprika, in dunne plakjes gesneden
    • 3 uien, fijngesneden
    • 3 tenen knoflook, fijngehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de tomatensaus, tomatenpuree, champignons, mozzarella en rode pepervlokken in een kom.
    2. Verhit de plantaardige olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Doe de paprika, knoflook en ui in de pan en bak tot de ui zacht en glazig is, ongeveer 5 minuten. Giet de groenten af en bewaar de vloeistof.
    3. Verspreid ongeveer 1/3 van het tomatensausmengsel over de bodem van een ovenschaal. Leg een laag van de groenten erover en herhaal de lagen, eindig met de resterende 1/3 van de saus. Besprenkel de bewaarde vloeistof uit de groenten over de ovenschotel.
    4. Bak in de voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten en de saus borrelt, ongeveer 45 minuten.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 6 collecties