Kalkoenbouten in een romige saus

    Kalkoenbouten in een romige saus

    1keer bewaard
    1uur


    32 personen hebben dit gemaakt

    De kalkoenbouten worden even aangebraden en laat je vervolgens sudderen in de saus met groenten. Ik gebruik kippenragout zodat de saus lekker romig wordt. Lekker met gekookte rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 kalkoenbouten
    • zout en peper naar smaak
    • 60 gram bloem
    • 1 eetlepel kipkruiden
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 kleine ui, gesneden
    • 225 gram champignons, in plakjes gesneden
    • 2 tenen knoflook, geperst
    • 240 ml kippenbouillon
    • 1/2 blik (van 300 gram) kippenragout
    • 2 eetlepels droge sherry
    • 1 1/2 theelepel gedroogde oregano
    • 1 1/2 theelepel gedroogde peterselie
    • 1 theelepel knoflookpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Spoel de kalkoenbouten af met water, dep ze droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Meng in een ondiepe kom de bloem met de kipkruiden.
    2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur, haal de kalkoenbouten door de de gekruide bloem, schud de overtollige bloem eraf en bak de kalkoenbouten in de hete olie tot het vlees bruin is, ongeveer 5 minuten per kant.
    3. Doe de ui, champignons en knoflook in de pan. Bak tot de ui glazig is en de champignons zacht zijn, ongeveer 5 minuten. Klop de kippenbouillon, de kippenragout en sherry in een kom en voeg de oregano, peterselie en knoflookpoeder toe. Giet het mengsel over de kalkoenbouten. Dek de pan af, zet het vuur lager en laat sudderen tot het vlees niet meer roze is van binnen, ongeveer 30 minuten. Een vleesthermometer ingestoken in het midden van het vlees moet minstens 74 graden aangeven. Serveer de kalkoenbouten met de saus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren