Roze meringues met kardemom

    Roze meringues met kardemom

    4keer bewaard
    1uur45min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Roze schuimpjes (meringues) met een vleugje kardemom. Helemaal niet moeilijk om te maken!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 2 eiwitten
    • 1/4 theelepel bakpoeder
    • 140 gram suiker
    • 60 ml water
    • 2 theelepels rozenextract
    • 1/4 theelepel gemalen kardemom
    • 1/8 theelepel zout
    • 1 druppel rode kleurstof (eventueel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. Verwarm de oven voor op 120 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
    2. Sla in een mengkom de eiwitten en bakpoeder stijf met een elektrische mixer op hoge snelheid.
    3. Doe de suiker, water, rozenextract, kardemom, zout en de kleurstof in een steelpan en breng aan de kook op laag vuur en roer tot de suiker is opgelost. Laat het mengsel 1 of 2 minuten sudderen, al roerend, en giet heel langzaam de siroop in een dun straaltje bij de eiwitten, blijf voortdurend kloppen met de elektrische mixer op hoge snelheid. Klop tot de stroop is opgenomen en de meringue stijf is en glanst.
    4. Druppel de meringue met een lepel op de bakplaat.
    5. Bak in de voorverwarmde oven tot de meringues stevig zijn, 1 tot 1 1/2 uur, zet de oven uit en laat ze afkoelen in de oven terwijl ze nog verder doorbakken van binnen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren