Taartbodem gemaakt van karnemelk

    Taartbodem gemaakt van karnemelk

    Voeg toe aan favorieten!
    15min


    36 personen hebben dit gemaakt

    Met dit recept kun je zelf snel en makkelijk een taartbodem voor bijvoorbeeld een hartige taart maken.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 250 gram bloem
    • 1 theelepel zout
    • 135 gram plantaardig bakvet
    • 45 gram koude boter
    • 80 ml karnemelk, of zoveel als nodig
    • 2 theelepels plantaardige olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Klop de bloem en het zout samen in een kom. Snij het bakvet in stukjes en meng door de bloem tot een korrelig deeg. Roer de karnemelk en plantaardige olie erdoor met een vork tot het deeg vochtig is en blijft plakken. Vorm het deeg tot een compacte vorm.
    2. Verdeel het deeg in tweeën en maak van elke helft een bal. Rol iedere bal tussen twee stukken bakpapier uit tot een taartbodem.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren