Ravioli met kip uit de oven

    Ravioli met kip uit de oven

    10keer bewaard
    1uur5min


    59 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk vullend pastarecept. Je kunt ook een andere soort ravioli gebruiken, ander vlees of een andere pastasaus.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 700 gram ravioli met kaas
    • 30 gram boter
    • 3 kipfilets, in stukjes gesneden
    • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
    • 1 pot (450 gram) witte pastasaus
    • 225 gram geraspte mozzarella
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 20 gram geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een ovenschaal in.
    2. Breng een grote pan met lichtgezouten water aan de kook, kook de ravioli tot ze naarboven drijven en de vulling warm is, 6 tot 8 minuten; laat uitlekken.
    3. Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Doe de kip in de pan, breng op smaak met de Italiaanse kruiden en bak tot de kip niet meer roze is van binnen, ongeveer 15 minuten.
    4. Verspreid ongeveer 120 ml pastasaus over de bodem van de ovenschaal. Verdeel genoeg ravioli over de saus zodat de bodem van de schaal volledig wordt bedekt. Bedek de ravioli met ongeveer de helft van de gebakken kip. Strooi de helft van de mozzarella over de kip, breng op smaak met zout en peper. Herhaal de lagen tot alle ingrediënten op zijn.
    5. Bak in de voorverwarmde oven tot het goed verwarmd is en de mozzarella is gesmolten, ongeveer 25 minuten. Strooi dan de Parmezaanse kaas erover, zet terug in de oven en laat nog eens 5 minuten bakken alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren