Kelly's enchilada's

    Kelly's enchilada's

    3keer bewaard
    1uur


    5 personen hebben dit gemaakt

    In deze enchilada's (gevulde tortilla's met saus uit de oven) zitten twee wortelen 'verstopt' die je amper proeft, maar er voor zorgen dat je toch wat groente binnenkrijgt.

    Ingrediënten
    Porties: 7 

    • 450 gram mager kalkoengehakt
    • 2 grote wortelen, geraspt
    • 2 eetlepels gedroogde fijngesneden ui
    • 1 groene peper, in blokjes gesneden, of naar smaak
    • 1 zakje (30 gram) taco kruidenmix
    • 1/2 theelepel zeezout
    • 60 ml water
    • 5 scheutjes tabasco
    • 200 gram Griekse yoghurt
    • 1 blik (300 gram) kippenragout
    • 240 gram geraspte belegen kaas
    • 7 tortilla's
    • een halve pot (410 gram) rode tacosaus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
    2. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en doe het kalkoengehakt, de geraspte wortelen, ui, peper, 1/2 zakje tacokruiden en zeezout in de pan. Bak het gehakt rul. Roer het water, een aantal scheutjes tabasco en de resterende tacokruiden erdoor. Laat sudderen tot het water verdampt is.
    3. Meng de yoghurt, kippenragout en kaas in een kom.
    4. Leg een tortilla op je werkblad, schep een deel van het kalkoenmengsel halverwege de onderkant en het midden van de tortilla. Bedek met 2 tot 3 eetlepels van het kaasmengsel. Rol de tortilla op tot aan de bovenrand zodat je een strakke rol krijgt. Leg ze in een ovenschaal. Herhaal dit met de overige ingrediënten. (Er zal wat kaassaus overblijven).
    5. Roer de tacosaus door de overgebleven kaassaus. Lepel de saus over de tortilla's. Bak in de voorverwarmde oven tot de saus borrelt en de kaas gesmolten is, ongeveer 30 tot 35 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren