Salade met quinoa en kikkerwten

    Salade met quinoa en kikkerwten

    9keer bewaard
    1uur15min


    31 personen hebben dit gemaakt

    Een simpele vegetarische salade met kikkererwten en quinoa, op smaak gebracht met tahin en citroensap.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 100 gram gedroogde kikkererwten
    • 85 gram ongekookte quinoa, afgespoeld
    • 240 ml water
    • 15 gram gehakte verse peterselie
    • 1 sjalot, gesnipperd
    • 1 teen knoflook, fijngehakt
    • 60 ml citroensap
    • 2 eetlepels tahin (sesamzaadpasta)
    • 1 eetlepel olijfolie
    • zeezout en gemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur5min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Doe de kikkererwten in een pan en bedek met enkele centimeters water. Meng de quinoa met 240 ml water in een kleine steelpan. Laat zowel de kikkererwten als de quinoa een nacht weken.
    2. Giet het water van de kikkererwten af en vul de pan met vers water. Breng aan de kook op hoog vuur, zet het vuur lager, dek af en laat sudderen tot de kikkererwten gaar zijn, ongeveer 1 uur. Giet af en zet opzij. Breng ondertussen de quinoa aan de kook op hoog vuur in het water waarin je het hebt laten weken. Zet het vuur laag en kook tot de quinoa gaar is, ongeveer 10 minuten, zet apart.
    3. Meng de uitgelekte kikkererwten met de quinoa in een kom en voeg de peterselie toe, zet opzij. Meng in een aparte kom de sjalot, knoflook, citroensap, tahin en olijfolie. Breng op smaak met zeezout en peper. Giet de dressing over het kikkererwtenmengsel en roer voorzichtig voor het opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren