Kipfajita met ananas

    Kipfajita met ananas

    5keer bewaard
    25min


    16 personen hebben dit gemaakt

    De ananas voegt een zoete en pittige smaak toe aan deze tortilla's met kip. We zijn er dol op, vooral in de zomer.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 naturel tortilla's/fajita's
    • 450 gr kipfilet
    • 2 rode paprika's, in reepjes gesneden
    • 2 theelepels Jamaicaanse jerk kruiden (of fajita kruidenmix)
    • 1/8 theelepel gemalen zwarte peper
    • 4 schijven ananas in blik, fijngehakt
    • 1 eetlepel plantaardige olie (zoals zonnebloemolie)
    • gehakte verse koriander (ongeveer 10 gram)
    • 8 partjes limoen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm een ​​oven voor op 175°C. Bedek de tortilla's aan beide kanten met aluminiumfolie en verwarm ze in de hete oven.
    2. Meng de kip, paprika, jerk kruiden en peper in een grote kom en zet apart. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur, en vet deze in met boter of olie. Doe de ananas in de pan en bak deze lichtbruin in ongeveer 4 tot 6 minuten. Haal de ananas vervolgens uit de pan en zet apart.
    3. Zet de pan op het fornuis en verhit de plantaardige olie. Voeg de kip en paprika's toe. Bak deze, al roerende, totdat de kip niet meer roze is, in ongeveer 6 minuten. Voeg de gebakken ananas toe. Serveer de saus in de verwarmde tortilla's en garneer deze met koriander en een scheutje limoen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren