Kip Saagwala

    Kip Saagwala

    14keer bewaard
    50min


    29 personen hebben dit gemaakt

    Als je niet zo van kip houdt, kun je ook garnalen, paneer, of tofu gebruiken. Serveer het gerecht met rijst of naanbrood (of beide).

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 theelepels plantaardige olie
    • 1 ui, gesnipperd
    • 225 gram kipfilet, in blokjes
    • 1 theelepel tomatenpuree
    • 1 kaneelstokje
    • 2,5 cm lang stuk verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 1 theelepel gemalen koriander
    • 1/4 theelepel gemalen kurkuma
    • 1/4 theelepel garam masala
    • 1/4 theelepel gemalen cayennepeper
    • 1 laurierblad
    • 50 gram fijngehakte verse spinazie
    • 2 theelepels yoghurt
    • 120 ml magere melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verhit een beetje olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe; sauteer ong. 5 tot 8 minuten. Doe de stukjes kipfilet in de pan en voeg al roerende de tomatenpuree, kaneel, gember, knoflook, koriander, kurkuma, garam masala, cayenne peper en laurier toe. Bak de kip ongeveer 10 minuten, totdat de kip niet meer doorzichtig is en de kruiden goed gaan geuren.
    2. Laat de spinazie ongeveer 5 minuten meekoken in de pan, zodat deze slinkt. Roer de yoghurt erdoor; goed mengen. Doe de deksel op de pan, breng het geheel aan de kook en zet het vuur laag. Laat het sudderen tot de kip niet meer roze is van binnen en de saus iets is ingedikt (ongeveer 10 minuten).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    heerlijk recept wel ipv de melk kokosmelk toegevoegd om het wat romiger te krijgen - 19 nov 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren