Gnocchi met witte kool en ham

    Gnocchi met witte kool en ham

    2keer bewaard
    45min


    19 personen hebben dit gemaakt

    Dit Oost-Europees geïnspireerd gerecht is een geweldige manier om restjes ham te gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 75 gr boter
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 1 kleine ui, versnipperd
    • 1 (450 gr) witte kool, zonder kern en grof gehakt
    • 450 gr gnocchi
    • 225 gr hamblokjes
    • 1 snufje zout en peper (naar smaak)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg, al roerende, de knoflook en ui toe. Fruit de ui aan tot deze zacht en doorzichtig is geworden, ongeveer 5 minuten. Voeg de kool toe, goed roeren. Bak totdat de kool zacht is geworden, ongeveer 20 minuten.
    2. Breng, terwijl de kool kookt, een grote pan met licht gezouten water aan de kook op hoog vuur. Roer de gnocchi erdoorheen zodra het water kookt. Breng weer aan de kook. Kook totdat de gnocchi blijft drijven, ongeveer 3 minuten; giet af en laat uitlekken.
    3. Voeg de gekookte gnocchi en ham bij de kool, en zet nog even terug op het vuur. Breng op smaak met zout en zwarte peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren