Runderstoofpotje met wortels en aardappelen

    Runderstoofpotje met wortels en aardappelen

    Voeg toe aan favorieten!
    2uur40min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Toen ik dit gerecht recent maakte, at zelfs mijn kieskeurige kleine haar bordje leeg! Het aroma dat zich in het huis verspreidt is geweldig! Je kunt ook andere groenten gebruiken, maar ik had niet zoveel keus, want anders eet mijn kind het niet.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 85 gr bloem
    • 1 theelepel zwarte peper
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel knoflookpoeder
    • 2 eetlepels zonnebloemolie
    • 700 gr runderstoofvlees, in blokjes gesneden
    • 475 ml water
    • 475 ml groentebouillon
    • 475 ml runderbouillon
    • 235 ml Cabernet Sauvignon
    • 2 theelepels gedroogde tijm
    • 3 laurierblaadjes
    • 1 ui, in blokjes gesneden
    • 1 theelepel knoflook, uitgeperst
    • 4 wortels, geschild en in stukjes gesneden
    • 4 aardappels, geschild en in blokjes gesneden
    • 2 eetlepels maïzena (of iets meer indien nodig)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 2uur10min  ›  Klaar in:2uur40min 

    1. Vermeng de bloem met de zwarte peper, het zout, en het knoflookpoeder. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Haal de stukjes rundvlees door het bloemmengsel en bak het vlees kort aan alle kanten bruin.
    2. Pak een grote braadpan met deksel. Voeg water, groentebouillon, runderbouillon, wijn, tijm, laurier, ui en knoflook toe. Doe het vlees erbij, breng aan de kook met de deksel op de pan, en zet het vuur lager om het te laten sudderen. Laat sudderen tot het stoofvlees zeer mals is geworden en het vocht is verminderd, ongeveer 1,5 uur. Voeg, al roerende, de wortels en aardappels toe, breng weer aan de kook, en laat zachtjes koken tot de groenten zacht zijn, ongeveer 30 minuten.
    3. Meng de maïzena in een kommetje met een beetje water tot een glad mengsel, en voeg het al roerende toe aan de stoofpot. Blijf op laag vuur in de pan roeren tot de bouillon dikker wordt. Voeg naar smaak zout en peper toe, en serveer.

    Tip:

    Groentebouillon en runderbouillon kunnen gemaakt worden met bouillonblokjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren