Soupies (Grieks stoofpotje van inkvis)

    Soupies (Grieks stoofpotje van inkvis)

    2keer bewaard
    1uur30min


    Maak dit als eerste!

    Echt heerlijk, dit authentieke Griekse stoofpotje van inktvis in rode wijnsaus. Het is heerlijk bij gekookte langkorrelige rijst of friet en geschikt voor speciale gelegenheden.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kg inktvis(calamari)
    • 2 middelgrote uien, zeer fijngesneden
    • 2 laurierblaadjes
    • 5 hele kruidnagels
    • 1 stokje (7 cm) kaneel
    • 500 ml droge rode wijn
    • 75 ml olijfolie
    • 75 ml moutazijn
    • 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Inktvis en ui met kaneelstok, kruidnagel en laurierblad in een grote sauspan leggen. Afdekken en op een lage vlam ong. 10 minuten laten sudderen. Tijdens het koken verliest de inktvis zijn vocht. Deksel van de pan halen en al sudderend het merendeel van het vocht laten verdampen. Kaneelstok, kruidnagel en laurierblad verwijderen.
    2. Wijn, olijfolie, azijn en peper toevoegen en doorroeren. Pan afdekken en onder af en toe roeren ong. 1 uur op een lage vlam laten garen. Zo nodig de laatste minuten van de kooktijd het deksel verwijderen zodat de saus kan indikken. In kommen scheppen en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren