Luchtige cheesecake

    Luchtige cheesecake

    4keer bewaard
    6uur10min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Ik hou van cheesecake, maar soms kan het te machtig en te zoet zijn. Ik ben opgroeid in Puerto Rico, en ik kan me nog goed herinneren hoe erg ik van die zeer lichte textuur van cheesecake genoot, die de bakkerij op de hoek maakte. Dit is mijn versie van die cheesecake. Hij is misschien niet precies hetzelfde, maar hij is licht, luchtig en lekker! Met een beetje fruitsiroop is deze cheesecake al helemaal onweerstaanbaar!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 170 gr zandkoekjes
    • 3 eieren, eidooier en eiwit gescheiden
    • 100 gr suiker
    • 225 gr zure room
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 225 gr roomkaas, op kamertemperatuur
    • 1/8 theelepel wijnsteen (cream of tartar)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 50min  ›  Extra tijd: 5uur afkoelen  ›  Klaar in:6uur10min 

    1. Verwarm een ​​oven voor op 175°C. Wikkel aluminiumfolie om de buitenkant van een springvorm (met een doorsnede van 20 cm). Vet de binnenkant van de springvorm in met bakspray of boter. Verspreid de koekkruimels over de bodem en zijkanten van het bakblik, en druk stevig aan.
    2. Mix de eierdooiers en de suiker in een grote kom samen. Roer de roomkaas, zure room en vanille-extract erdoor tot er een glad mengsel ontstaat.
    3. Pak een grote glazen of metalen beslagkom en klop het eiwit schuimig. Voeg de wijnsteen toe, en klop het eiwit helemaal stijf. Til de garde recht omhoog: het eiwit moet een scherpe piek vormen.
    4. Schep de eiwitten in etappes voorzichtig met een rubberen spatel of garde door het cheesecakemengsel tot geheel vermengd. Giet het beslag over in de ingevette springvorm.
    5. Bekleed een braadslee met een vochtige theedoek. Plaats de springvorm op de theedoek in de braadslee, en plaats de braadslee op een ovenrek. Vul de braadslee met kokend water tot het bakblik voor de helft in het water staat.
    6. Bak de taart ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven. De cheesecake is klaar als de randen goudbruin zijn en de oppervlakte van de kwarktaart stevig is geworden, met uitzondering van een zacht plekje in het midden van de taart dat zal schudden wanneer de pan voorzichtig wordt geschud. Zet de oven uit en laat de cheesecake nog minstens een uur in de oven rusten voordat deze in de koelkast wordt gezet. Laat daarna de cheesecake nog minimaal 4 uur tot een hele nacht afkoelen in de koelkast.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren