Koolhydraatarme schuimpjes

Koolhydraatarme schuimpjes

9keer bewaard
1uur45min


28 personen hebben dit gemaakt

Een zeer licht en luchtig koolhydraatarm snoepje voor de zoetekouwen onder ons. Het geheim van deze schuimjes is de suikervrije gelatine! U kunt de smaak van deze schuimpjes makkelijk veranderen. Mijn zoon vindt aardbei erg lekker. Hij zegt dat ze dan naar suikerspin smaken! Dit eenvoudige recept produceert keer op keer prachtige schuimpjes.

Alisa in TX

Ingrediënten
Porties: 24 

  • 1,5 theelepels suikervrije gelatinepoeder met aardbeiensmaak
  • 25 gr zoetstof (poeder)
  • 6 eiwitten, op kamertemperatuur
  • 1/4 theelepel wijnsteen
  • 1/4 theelepel zout

Voeg toe aan boodschappenlijst
Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
Bekijk boodschappenlijst

Bereidingswijze
Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur45min 

  1. Verwarm de oven voor op 120°C. Leg bakpapier op 2 bakplaten.
  2. Maak op de volgende manier een spuitzak: knip een klein hoekje (van een halve cm) van een hersluitbare plastic zak af, en druk hierin een groot formaat spuitmond; of gebruik een kant-en-klare spuitzak.
  3. Meng, in een kleine kom, de gelatine met de zoetstof. Pak een grote kom. Voeg de wijnsteen en de eiwitten toe. Klop met een elektrische mixer de eiwitten stijf tot er stijve pieken in het beslag vormen. Voeg terwijl u klopt geleidelijk het gelatinemengsel toe (1 eetlepel tegelijk). Schep het schuimmengsel over in de voorbereide plastic zak, hou de bovenkant dichtgedraaid en knijp er zachtjes in zodat de zak strak komt te staan.
  4. Knijp in de zak en spuit de klodders schuim in de grootte van golfballetjes op de met bakpapier bekleedde bakplaten. Voor een decoratief effect kunt u creatief mooie vormen maken.
  5. Bak de schuimpjes in de voorverwarmde oven totdat ze gestold zijn, ongeveer 1,5 uur. Laat de ovendeur tijdens het bakken dicht! Open pas na het bakken de ovendeur, schakel de oven uit, en laat de schuimpjes langzaam in de oven afkoelen alvorens ze van de bakplaten af te scheppen. Bewaar de schuimpjes in een luchtdichte container.

Recent bekeken

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren