Koolhydraatarme schuimpjes

  (32)
  1 uur 45 minuten

  Een zeer licht en luchtig koolhydraatarm snoepje voor de zoetekouwen onder ons. Het geheim van deze schuimjes is de suikervrije gelatine! U kunt de smaak van deze schuimpjes makkelijk veranderen. Mijn zoon vindt aardbei erg lekker. Hij zegt dat ze dan naar suikerspin smaken! Dit eenvoudige recept produceert keer op keer prachtige schuimpjes.


  28 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 24 

  • 1,5 theelepels suikervrije gelatinepoeder met aardbeiensmaak
  • 25 gr zoetstof (poeder)
  • 6 eiwitten, op kamertemperatuur
  • 1/4 theelepel wijnsteen
  • 1/4 theelepel zout

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur45min 

  1. Verwarm de oven voor op 120°C. Leg bakpapier op 2 bakplaten.
  2. Maak op de volgende manier een spuitzak: knip een klein hoekje (van een halve cm) van een hersluitbare plastic zak af, en druk hierin een groot formaat spuitmond; of gebruik een kant-en-klare spuitzak.
  3. Meng, in een kleine kom, de gelatine met de zoetstof. Pak een grote kom. Voeg de wijnsteen en de eiwitten toe. Klop met een elektrische mixer de eiwitten stijf tot er stijve pieken in het beslag vormen. Voeg terwijl u klopt geleidelijk het gelatinemengsel toe (1 eetlepel tegelijk). Schep het schuimmengsel over in de voorbereide plastic zak, hou de bovenkant dichtgedraaid en knijp er zachtjes in zodat de zak strak komt te staan.
  4. Knijp in de zak en spuit de klodders schuim in de grootte van golfballetjes op de met bakpapier bekleedde bakplaten. Voor een decoratief effect kunt u creatief mooie vormen maken.
  5. Bak de schuimpjes in de voorverwarmde oven totdat ze gestold zijn, ongeveer 1,5 uur. Laat de ovendeur tijdens het bakken dicht! Open pas na het bakken de ovendeur, schakel de oven uit, en laat de schuimpjes langzaam in de oven afkoelen alvorens ze van de bakplaten af te scheppen. Bewaar de schuimpjes in een luchtdichte container.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (32)