Wentelteefjes met peer uit de oven

    Wentelteefjes met peer uit de oven

    5keer bewaard
    30min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Dit is het perfecte ontbijt op zondagochtend! In de oven gebakken oud brood in honing, kaneel en gember, met peer.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 eetlepels honing
    • 1 eetlepel citroensap
    • 1/4 theelepel kaneel
    • 1/4 theelepel gemberpoeder
    • 2 grote rijpe peren, zonder klokhuis en in plakjes gesneden
    • 2 grote eieren
    • 1 eetlepel honing
    • 1/4 theelepel kaneel
    • 1/4 theelepel gemberpoeder
    • 80 ml melk
    • 4 sneetjes brood
    • 25 gr amandelschaafsel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm een ​​oven voor op 175°C. Vet een ovenschaal van ongeveer 22x33 cm in.
    2. Pak een kommetje. Meng 3 eetlepels honing, citroensap, 1/4 theelepel kaneel en 1/4 theelepel gemberpoeder samen. Verspreid dit mengsel gelijkmatig over de bodem van de ovenschaal. Leg de plakjes peer in twee rijen in de ovenschaal.
    3. Klop de eieren, en meng daarin 1 eetlepel honing, 1/4 theelepel kaneel, en 1/4 theelepel gemberpoeder samen in een ondiepe schaal. Laat de sneetjes brood een tijdje weken in het eimengsel en rangschik het brood bovenop de peren in de ovenschaal.
    4. Bak in de voorverwarmde oven tot het brood knapperig en goudbruin is geworden, ongeveer 20 minuten.
    5. Snij het brood in vierkantjes. Gebruik een dunne, platte spatel om de wentelteefjes uit de ovenschaal te tillen en om te draaien, zodat de peertjes boven komen te liggen. Bestrooi met amandelen en schenk wat overgebleven siroop uit de ovenschaal over de peertjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren