Chili met kip en mangosalsa

    Chili met kip en mangosalsa

    11keer bewaard
    4uur25min


    23 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept was zeker een succes toen ik het voor mijn familie maakte. De hele pan was zo op! Garneer het gerecht met kaas, zure room, en tortillachips.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 680 gr kipfilets, in blokjes gesneden
    • 1 blik (van 400 gr) kidneybonen, uitgelekt (behoud de helft van de vloeistof)
    • 1 blik (van 400 gr) zwarte bonen, uitgelekt (behoud de helft van de vloeistof)
    • 1 grote ui, versnipperd
    • 1 groene paprika, fijngesneden
    • 170 gr tomatenpuree
    • 1 blik (van 400 gr) gepelde tomaten
    • 120 ml mango salsa
    • 2 eetlepels rijstazijn
    • 1 laurierblad
    • 1 theelepel gerookt paprikapoeder (pimenton), naar smaak
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 eetlepel chilipoeder
    • 1 snufje gemalen zwarte peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 4uur  ›  Klaar in:4uur25min 

    1. Leg de kip, bruine bonen (met de helft van de vloeistof uit het blik), zwarte bonen (met de helft van de vloeistof uit het blik), ui, groene paprika, tomatenpuree, gepelde tomaten, mango salsa, rijstazijn, laurierblad, gerookt paprikapoeder, zout, chilipoeder en zwarte peper in een slowcooker, en roer het goed door elkaar. Zet de slowcooker op een hoge stand, doe de deksel erop, en laat gedurende 1 uur koken. Roer daarna goed door de chili. Zet de slowcooker op een lage stand, en laat nog 3 tot 4 uur koken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren