Marokkaans lamsstoofpotje

    Marokkaans lamsstoofpotje

    5keer bewaard
    1uur20min


    16 personen hebben dit gemaakt

    Dit gerecht is geïnspireerd door de prachtige kruiden en aroma's uit de Marokkaanse keuken. Een heerlijke stevige maaltijd! Wij verdubbelen vaak het recept zodat we een portie kunnen invriezen. Meestal serveren wij de stoofpot met warm brood uit de oven en een salade.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 theelepel kaneel
    • 1 theelepel komijnpoeder
    • 1/2 theelepel gemberpoeder
    • 1/4 theelepel kruidnagelpoeder
    • 1/4 theelepel nootmuskaatpoeder
    • 1/4 theelepel gemalen kurkuma
    • 1/8 theelepel kerriepoeder
    • 1 theelepel grof zeezout
    • 450 gr lamsgehakt
    • 15 gr boter
    • 1 zoete ui, fijngehakt
    • 410 ml rundvleesbouillon
    • 410 ml kippenbouillon
    • 820 ml runderconsommé (of runderbouillon)
    • 1 blik (van 400 gr) in blokjes gesneden tomaten (bewaar het sap)
    • 1 eetlepel honing
    • 3 grote wortels, fijngesneden
    • 2 zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
    • 1 blik (van 400 gr) kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
    • 65 gr gedroogde abrikozen, fijngehakt
    • 190 gr linzen, afgespoeld
    • 1 theelepel gemalen zwarte peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Meng de kaneel, komijn, gember, kruidnagel, nootmuskaat, kurkuma, kerriepoeder en zout in een grote kom. Meng het lamsgehakt erdoorheen. Laat het gehakt het liefst een nachtje in de koelkast rusten. Dan komen de smaken beter tot hun recht.
    2. Smelt de boter in een grote braadpan op matig vuur. Bak de ui in de boter zacht en lichtbruin, 5 tot 10 minuten. Voeg het gekruide lamsvlees toe aan de uien. Bak en roer tot het vlees bruin is, ongeveer 5 minuten.
    3. Giet de rundvleesbouillon, kippenbouillon, en consommé erbij in de pan. Voeg de tomaten (met het sap), honing, wortels, zoete aardappelen, kikkererwten, gedroogde abrikozen, en linzen toe. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur laag.
    4. Laat de stoofpot gedurende 30 minuten sudderen (met deksel) of tot de groenten en de linzen zacht en gaar zijn. Breng op smaak met zwarte peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren