Kip met mango en groente

    Kip met mango en groente

    4keer bewaard
    50min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Deze kip gestoofd in een pittige mangosaus is zeer smakelijk. De saus is erg veelzijdig, want deze is ook lekker over gebakken kip, biefstuk, of over gegrilde gerechten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 theelepel komijnpoeder
    • 1/2 theelepel kerriepoeder
    • 1 eetlepel (gedistilleerde) natuurazijn
    • 1 eetlepel balsamico azijn
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 35 gr bruine basterdsuiker
    • 1 snufje zout en gemalen zwarte peper, of naar smaak
    • 4 kip drumsticks
    • 30 gr boter
    • 1 grote mango, geschild, ontpit, en in stukjes gesneden (apart te verwerken)
    • 1 eetlepel Dijon mosterd
    • 1 teentje knoflook, uitgeperst
    • 1 theelepel gemalen chilivlokken
    • 2 kleine uien,in ringen gesneden (apart te verwerken)
    • 50 gr suiker
    • 35 gr bruine basterdsuiker
    • 1 bos mosterdblad, gewassen en gesneden
    • 25 gr rozijnen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:50min 

    1. Doe de komijn, kerriepoeder, natuurazijn, balsamico azijn, olijfolie, 35 gr bruine basterdsuiker, zout en zwarte peper in een hersluitbare plastic zak, en schud de zak meerdere malen om de ingrediënten te mengen. Plaats de kip drumsticks in de zak, en kneed de zak met uw vingers zodat de kruiden aan de kip hechten.
    2. Verhit de boter in een grote koekenpan op matig vuur en leg de gekruide stukken kip in de hete boter. Bak de kip aan beide kanten goed bruin, ongeveer 10 tot 12 minuten.
    3. Doe de Dijon mosterd, knoflook, chilivlokken, de helft van de uienringen (dus van 1 ui), en de helft van de stukjes mango in een blender en mix tot een glad mengsel, ongeveer 1 minuut. Giet het mangomengsel over de kip in de pan. Voeg, al roerende, de ringen van de 2e gesneden ui, de suiker, de bruine basterdsuiker, het mosterdblad, en de rozijnen toe. Roer goed zodat de suiker oplost. Breng de saus aan de kook, zet het vuur lager, en laat de kip sudderen tot deze niet meer roze is van binnen en vleessappen helder zijn geworden, 10 tot 15 minuten. Roer regelmatig.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren