Kip scallopine

    Kip scallopine

    1keer bewaard
    50min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Dit heerlijke kiprecept staat binnen een uur op tafel en wordt van ingrediënten gemaakt die je vaak toch al in huis hebt. Heel handig!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 eetlepels zonnebloemolie
    • 4 kipfilets, platgeslagen tot ongeveer 1 cm dik
    • 1 snufje zout en peper, of naar smaak
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 2 uien, gesneden
    • 120 ml witte wijn
    • 120 ml kippenbouillon
    • 180 ml slagroom
    • 1,5 theelepel bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verhit de zonnebloemolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Kruid de kipfilets met zout en zwarte peper. Bak de kip goudbruin (tot niet meer roze van binnen en vleessappen helder zijn), ongeveer 10 minuten aan elke kant. Een thermometer ingestoken in het midden van de kipfilet moet minstens 74°C aangeven. Leg de kipfilet op een grote schaal en bedek met aluminiumfolie.
    2. Zet de pan weer op het fornuis op medium vuur. Roerbak de knoflook en ui tot de ui zacht en glazig is, ongeveer 5 minuten. Roer de witte wijn erdoorheen. Voeg de kippenbouillon toe, en blijf koken zodat het vocht vermindert, ongeveer 5 minuten. Voeg, al roerende, de slagroom en de bloem toe, en bak en roer tot het dik wordt. Bestrooi de kip met de saus voor het opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren