Mexicaanse tacoquiche

    Mexicaanse tacoquiche

    22keer bewaard
    1uur15min


    20 personen hebben dit gemaakt

    Dit gerecht hoort voor mij echt bij een sportwedstrijd op TV, zoals een American Football-wedstrijd bijvoorbeeld. Serveer het met zure room en geniet ervan!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 5 eieren, losgeklopt
    • 475 ml melk
    • 225 gr salsa (liefst met stukjes)
    • 1/2 groene paprika, fijngesneden
    • 1/2 ui, versnipperd
    • 450 gr geraspte Mexicaanse kaas (cotija bijvoorbeeld, maar Parmezaanse kan ook)
    • 1 snufje zout en peper naar smaak
    • 450 gr rundergehakt
    • 1 pakje taco kruidenmix
    • 1 pak deeg voor hartige taart, of gebruikdit recept

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm een ​​oven voor op 200°C. Meng de eieren, melk, salsa, paprika, ui en kaas in een kom samen. Breng op smaak met zout en peper. Zet apart. Bedek de bodem van een taartvorm of springvorm met deeg.
    2. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg het gehakt toe. Bak, al roerende, het gehakt gelijkmatig bruin en kruimelig (het gehakt mag niet meer roze van binnen zijn), 8 tot 10 minuten. Laat uitlekken en gooi het overtollige vet weg. Roer de tacokruiden erdoor, en verspreid het gehaktmengsel over de taartbodem. Giet het ei-mengsel over het vlees.
    3. Bak de quiche 45 minuten tot 1 uur in de voorverwarmde oven tot een mes ingestoken in het midden van de quiche er schoon uitkomt. Laat 10 minuten afkoelen alvorens het te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren