Mediterrane ovenschotel

    Mediterrane ovenschotel

    3keer bewaard
    55min


    7 personen hebben dit gemaakt

    De Italiaanse keuken zit vol met smaak. In Italië wordt dit gerecht vaak als voorgerecht geserveerd, maar je kunt het ook heel goed als hoofdgerecht serveren met een salade erbij bijvoorbeeld.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 450 gr aardappelen, ongeschild
    • 3 eetlepels olijfolie, extra vierge
    • 4 blikjes (van ieder 120 gr) sardines, uitgelekt
    • 225 gr cherry tomaten, in blokjes gesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 eetlepel gedroogde basilicum
    • 2 eetlepels paneermeel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Kook de aardappelen in licht gezouten water in een grote pan met deksel op medium-laag vuur gaar, ongeveer 20 minuten. Giet af. Spoel af met koud water en laat verder afkoelen. Spoel nogmaals af met koud water als dat nodig is. Schil en snij de aardappelen in dunne plakjes.
    2. Verwarm een ​​oven voor op 175°C.
    3. Vet een ovenschotel in met de olijfolie. Verdeel de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal, en leg de sardientjes daaroverheen. Strooi de tomatenblokjes over de sardines en verdeel de knoflook, basilicum en broodkruimels over de tomaten.
    4. Bak in de voorverwarmde oven tot heet, ongeveer 20 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren