Mini pompoen cheesecakes

    Mini pompoen cheesecakes

    6keer bewaard
    1uur


    39 personen hebben dit gemaakt

    Zo lekker, schattig, en helemaal jammie! Net zo lekker als de grotere varianten, maar dan in het klein! Het voordeel van dit formaat is dat het niet lang hoeft te koelen.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 300 gr suiker
    • 1/2 theelepel kaneel
    • 1/8 theelepel nootmuskaatpoeder
    • 1/8 theelepel kruidnagelpoeder
    • 1/8 theelepel speculaaskruiden
    • 2 eetlepels bloem
    • 670 gr zachte roomkaas
    • 4 eieren
    • 425 gr pompoenpuree uit blik of zelfgemaakt
    • 60 gr zure room
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 1/4 theelepel amandelextract
    • 24 mini taartbodems van digestive koekjes (of maak dit recept)
    • 350 ml stijfgeslagen slagroom
    • 1 snufje kaneel, of meer naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm een ​​oven voor op 175°C. Meng de suiker, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, speculaaskruiden, en de bloem in een kom goed door elkaar.
    2. Klop de roomkaas met een mixer in een grote kom luchtig. Klop de eieren, pompoenpuree, zure room, vanille-extract, amandel-extract, en het eerder gemaakte suikermengsel erdoor, en meng het geheel tot een glad beslag. Verdeel het beslag over de mini taartbodems.
    3. Bak in de voorverwarmde oven tot de cheesecakes zijn gestold, ongeveer 30 minuten. Laat 10 minuten afkoelen op een rooster, en zet daarna nog 90 minuten in de koelkast alvorens het te serveren.
    4. Garneer, net voor het serveren, elke mini cheesecake met een flinke toef slagroom en een snufje kaneel.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren