Mini pompoentaartjes

    Mini pompoentaartjes

    2keer bewaard
    45min


    20 personen hebben dit gemaakt

    Mini pompoentaartjes zijn erg leuk om als dessert te serveren. Je kunt zo ook makkelijk meerdere toetjes serveren, zodat iedereen lekkere kleine hapjes kan proberen!

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 800 gr kant-en-klare taartbodem (of maak dit recept)
    • 3 eieren, apart te verwerken
    • 225 gr zachte roomkaas
    • 100 gr suiker
    • 245 gr pompoenpuree uit blik of zelfgemaakt
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 1 theelepel speculaaskruiden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C.
    2. Rol de taartbodems uit tot een vierkant van ong. 11 cm op een met bloem bestoven werkblad. Snij 24 rondjes uit de bodems, elk ong. 7,5 cm in doorsnede. Vet 2 muffinbakblikken in met boter of bakspray, en bekleed met 24 mini taartbodems.
    3. Splits een ei, en giet het eiwit in een kleine kom. Klop het eiwit schuimig, en bestrijk de randen van elke mini taartbodem met wat eiwit. Giet de eidooier in een nieuwe kom, en klop dit samen met de resterende 2 eieren. Meng de zachte roomkaas, suiker, pompoenpuree, vanille-extract, en speculaaskruiden erdoor en meng tot een glad beslag. Schep ongeveer 2 eetlepels van de vulling in elke muffinvorm.
    4. Bak de taartjes in de voorverwarmde oven tot de randen goudbruin zijn en de vulling is gestold, ongeveer 15 minuten. Laat afkoelen alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Met 175 graden kreeg ik ze niet gaar/gestold. Het was me ook niet duidelijk hoe dik het deeg moet zijn en heb gegokt op 1cm. Verder een heel lekker taartje :-) niet te zoet en net zoet genoeg voor een taartje. - 16 nov 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren