Vanille ijstaart met kokos

    Vanille ijstaart met kokos

    3keer bewaard
    1uur20min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Deze taart maak ik altijd voor mijn dochters als ze jarig zijn. Geen gewone taart, maar eentje gemaakt van vanille-ijs!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 75 gr boter, gesmolten
    • 145 gr bruine basterdsuiker
    • 45 gr amandelschaafsel
    • 75 gr geraspte kokos (gezoet)
    • 30 gr Kellogg's® Special K® ontbijtgranen, verkruimeld
    • 1050 gr zacht vanille-ijs
    • 170 gr pure chocolade, in kleine stukjes gebroken
    • 180 gr blanke maïssiroop of glucosestroop
    • 120 ml ongezoete gecondenseerde melk (koffiemelk)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 5min  ›  Extra tijd: 1uur in de diepvries  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Meng de gesmolten boter, bruine basterdsuiker, amandelen, kokosrasp, en verkruimelde ontbijtgranen in een kom goed door elkaar, tot het een kruimelig beslag is geworden. Doe de helft van het kruimelmengsel in een ovenschotel van 22x33cm, en duw goed aan. Zet de rest van het mengsel apart.
    2. Smeer het vanille-ijs in een gelijkmatige laag uit over de korst. Bestrooi het vanille-ijs met de resterende kruimelmengsel.
    3. Zet een steelpannetje op laag vuur, en meng al roerende de stukjes chocolade, glucosestroop, en koffiemelk tot een glad mengsel. Breng tot net aan de kook, en blijf voortdurend roeren totdat de siroop is ingedikt, 5 tot 10 minuten. Laat 10 minuten afkoelen en schenk daarna de siroop over de taart heen. Doe de taart in de diepvries tot deze hard is geworden, tenminste 1 uur. Haal de taart ongeveer 15 minuten voor het serveren uit de vriezer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren