Mijn moeders cocotte met kip

    Mijn moeders cocotte met kip

    2keer bewaard
    1uur15min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een gerecht dat veel op het Franse platteland wordt gegeten en mijn moeder heeft het recept oorspronkelijk van haar oma gekregen, die in Duitsland woonde. Ik at het vaak als klein kind en was er dol op. Het is vrij eenvoudig om te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1600 gr hele kip, in 8 stukken gesneden
    • 1 snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 8 wortels, geschild en in plakken van ong. 2,5 cm gesneden
    • 8 aardappelen, in vieren gesneden
    • 4 stengels selderij, in stukken van ong. 2,5 cm gesneden
    • 1/2 grote ui, versnipperd
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 2 kippenbouillonblokjes
    • 600 ml water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C.
    2. Giet de olijfolie over de bodem van een grote, vuurvaste, zware braadpan met deksel, en zet op middelhoog vuur. Bestrooi de stukken kip met zout en zwarte peper, en bak ze aan beide kanten bruin in de hete olie, 5 tot 8 minuten per kant. Voeg de wortels, aardappelen, selderij, ui, knoflook, kippenbouillonblokjes, en water toe, en roer goed door elkaar. Breng aan de kook, en dek de pan af met de deksel.
    3. Zet de vuurvaste pan in de voorverwarmde oven tot de groenten en kip gaar zijn, ongeveer 45 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren