Mijn moeders recept voor conchiglie met erwtjes

    Mijn moeders recept voor conchiglie met erwtjes

    27keer bewaard
    25min


    30 personen hebben dit gemaakt

    Dit gerecht met kleine pastaschelpjes maakte mijn moeder als we even de financiële broekriem moesten aantrekken. Het is makkelijk te maken en lekker om te eten. Dit recept kan makkelijk worden vermenigvuldigd als er meer eters zijn.

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 55 gr ongekookte (volkoren) conchiglie pasta
    • 50 gr diepvries erwten
    • 2 eieren, losgeklopt
    • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
    • 1/4 theelepel gemalen zwarte peper
    • 1 theelepel geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Vul een grote pan met licht gezouten water en breng aan de kook op hoog vuur. Voeg de pasta toe zodra het water kookt en breng het water terug aan de kook. Kook de pasta zonder deksel op de pan, roer af en toe, tot de pasta al dente is, ongeveer 10 minuten. Voeg de bevroren erwten toe aan de pan en laat 1 minuut meekoken. Giet de pasta met erwtjes af en laat de pasta goed uitlekken in een vergiet in de gootsteen. Doe terug in de pan.
    2. Voeg de eieren, 2 eetlepels Parmezaanse kaas en zwarte peper erbij. Laat het geheel 2 tot 3 minuten op laag vuur, onder voortdurend roeren, sudderen tot de eieren gaar zijn, 2 tot 3 minuten. Bestrooi het gerecht met een theelepeltje Parmezaanse kaas om te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren