Keniaanse chocoladecake

    Keniaanse chocoladecake

    7keer bewaard
    50min


    34 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijk chocoladecake recept dat oorspronkelijk afkomstig is uit Kenia.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 250 gr bloem
    • 1 theelepel baksoda
    • 1/2 theelepel bakpoeder
    • 350 gr suiker
    • 1 theelepel zout
    • 65 gr cacaopoeder (ongezoet)
    • 180 ml water
    • 180 ml plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
    • 3 eieren, op kamertemperatuur
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 120 ml water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm een ​​oven voor op 175°C. Vet en bebloem twee taartvormen van 23 cm doorsnede in.
    2. Meng de bloem, baksoda, bakpoeder, suiker, zout, cacaopoeder, 180 ml water, en plantaardige olie in een grote kom. Klop met een elektrische mixer op medium snelheid gedurende 2 minuten, en voeg dan de eieren, vanille-extract, en 120 ml water toe, mix nogmaals 2 minuten.
    3. Giet het beslag over in de voorbereide taartvormen. Bak in de voorverwarmde oven tot de cake terugveert als deze licht wordt ingedrukt, en een (sate)prikker ingevoegd in het midden van de cake er schoon uitkomt, ongeveer 30 minuten. Laat 10 minuten in de taartvorm afkoelen, en laat daarna verder afkoelen op een rooster.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren